LUTY MIESIĄCEM MIŁOŚCI I SMAKOWITYCH OBFITOŚCI

Miesiąc luty w Środowiskowym Domu Samopomocy w Lędzinach obfitował w wiele wydarzeń, które na stałe wpisały się już w nasz coroczny plan. Rozpoczął się wyborami Starosty ŚDS. Pani Ewa oraz Pan Arkadiusz, którzy dotychczas sprawowali funkcję Starosty oraz zastępcy,  po przeprowadzeniu wyborów przekazali ją Pani Dominice (Starosta ŚDS  w 2020 r. )  oraz Pani Sabinie (zastępca Starosty 2020 r. )
Paniom serdecznie gratulujemy i życzymy dobrej współpracy!!!

Informujemy również, że wznowiliśmy wydawanie naszej „Kroniki policyjnej”, którą redaguje grupa trzecia we współpracy z ochotnikami z innych grup.

Ponadto 10 lutego rozpoczęliśmy przygotowania do słodkiego świętowania. W tym roku zorganizowaliśmy warsztaty kulinarne podczas, których przygotowaliśmy czekoladki, owocowe galaretki oraz owoce w czekoladzie – jednym słowem… czekoladowo – owocowy zawrót głowy grup
2 i 5. Rezultat naszych zajęć prezentujemy w fotorelacji.

W dniu 13 lutego wraz z Podopiecznymi OBK wzięliśmy udział we mszy św. w Sanktuarium  Św.Walentego sprawowanej w naszej intencji. Natomiast 14 lutego od rana krążyły po ŚDS Amorki… i tak przy wspólnej kawie dotarły do nas własnoręcznie przygotowane Walentynki. Tego dnia każdy mógł zrobić sobie zdjęcie wraz
z walentynkowymi  gadżetami w wykonanej własnoręcznie „fotoramce”.

Zaczął się czas odliczania do balu karnawałowego… nastał czas zabawy i słodkich pączków… 20 lutego 2020 roku w tłusty czwartek  bawiliśmy się wspólnie z koleżankami i kolegami z wszystkich placówek OBK. To był wspaniały bal… bal na 100 par?!?